Ik zou beter moeten weten
Vandaag stond er een hike op het programma. Eigenlijk zouden Yvon en ik samen gaan lopen maar Yvon leek het toch wat ver, zeker omdat we in Petra ook meters moeten maken. Alleen de hike doen leek me niet handig dus een gids geboekt. Die wilde wel heel graag om 8 uur vertrekken. Kortom, wekkertje gezet en op pad.
De hike was best pittig en net als in Peru besefte ik mij op enig moment dat teruggaan onmogelijk was en ik dus geen keuze had en moest doorlopen. Ik dacht dat ik wel had geleerd van Peru.
Na 2 uur over losse stenen struikelen op een paar onderweg geplukte granaatappels kreeg ik mijn eerste pauze. Een luttele 5 minuten. Gelukkig hadden we na 3 uur een geschikte lunchplek. En hoe leuk was dat. Uit de rugzak van mijn gids kwam een pan, een theepot, uien, tomaten, kruiden, komkommer en brood. En gezamenlijk hebben we op open vuur een heerlijke masaf bereid. Ik voel me een echte robinson alleen had ik gelukkig een aansteker :-.
Na de lunch was het nog een uur tot het pick up punt. Dat was nog net te doen.
Het was echt een supertoffe hike, maar zo zwaar.
Met de pick-up reden we terug naar Dana en daar hebben we ruim 2 uur over gedaan. De gids had kennelijk het boodschappen briefje van huis meegekregen en we moesten dus continue stoppen voorboodschappen en die uiteindelijk ook nog afleveren. Ah kan hier nog goed zaken doen.
Ook was het kennelijk nog belangrijk dat we de dode vos langs de kant van de weg moesten ontdoen van zijn staart en op de voorkant van de auto moesten binden,dat bracht geluk. Nou, dat heeft wel gewerkt want gezien de rijstijl mag ik van geluk spreken dat ik dit nu heelhuids in het hotel kan typen.
Nu doet alles een beetje pijn, dus morgen zal ik vast uit bed getakeld moeten worden.
Zojuist hebben we het laatste beetje wijn soldaat gemaakt diewe uit het Dode zee resort hebben meegenomen. 2 daagjes oud, niet helemaal koud geweest dus nog net te doen. We wilden de gids nog wat aanbieden maar beseften net op tijd dat ze hier geen alcohol drinken.
Grappig genoeg kwam hij even later met zijn vertaalapp om te vragen of we nog iets nodig hebben. De app maakte ervan: Wat je maar wilt, ik ben er klaar voor ....voelde een beetje als een indecent proposal. Maar hel leukste was wel dat hij ook een beetje wijn wilde :-).
Morgen naar Petra.
Esther, bedankt voor de tip.... helft van de tijd nodig gehad om dit te typen.